Yalıköy Podima Köyü Nerede? Nasıl Gidilir?
Çatalca’nın Karadeniz’e açılan plajlarından biri olan Yalıköy, 10 km’den fazla plaja sahip olmasına rağmen az gelişmiş bir turizm merkezidir. Ana sebeplerden biri sezonun kısa olması ama bence daha önemli bir sebep var. Yalıköy İstanbul’a yakındır. Bu nedenle insanlar genellikle günübirlik gezileri tercih etmektedir.
Bazı insanlar burada kalırdı ama yeni yapılan yol, İstanbul’un hemen hemen her yerinden Yalıköy’e gitmeyi kolaylaştırıyor. Yeni yolların yapılmasıyla birlikte günübirlik ziyaretçi sayısı da arttı.
Yalıköy, bölgedeki diğer köyler gibi eski bir Rum köyüdür ve Yalıköy’ün eski adı Podima’dır. Yunanca’da çizme veya ayak basılan yer anlamına gelir. Bir zamanlar korsanların Yalıköy’ü eğlenmek için uğradıkları söyleniyor. Tarihi işte bu kadar eski.
Çeşme Dalyan Ulaşım Rehberini inceleyebilirsiniz…
İçindekiler
Yalıköy Podima Köyü Nerede?
Yalıköy, İstanbul ilinin Çatalca ilçesine bağlı bir köydür. Peki Yalıköy Plajı nerede? Çatalca merkeze ortalama 50 km uzaklıkta bulunan köy, Kırklareli sınırına oldukça yakın. Köyün ana yerleşim yeri plaja yaklaşık 1 km uzaklıktadır.
Yalıköy Podima Köyüne Nasıl Gidilir?
Yalıköy’e hem otobüsle hem de özel araçla gidilebiliyor ama otobüs yolculuğu biraz yorucu ve zor gibi.
- Otobüs ile ulaşım
Otobüsle gitmeniz gerekiyorsa, önce Çatalca’ya gelmelisiniz. Daha sonra Çatalca’dan kalkan minibüslerle Yalıköy Plajı’na ulaşabilirsiniz.
- Özel araç ile ulaşım
Özel aracınızla gelirseniz öncelikle Çatalca’ya gitmelisiniz. Burada, yeni havalimanı için yapılan ve birçoğu Google Haritalar’da bile tanımlanmayan yeni yolları karıştırabilirsiniz. Bu yüzden eski köy yollarından giderek işinizi garantiye alabilirsiniz. İlk kez gidiyorsanız D020 Karayolu’nu kullanmalısınız.
Yalıköy Podima’ya Gidecekler İçin Öneriler
- Yedek şort ve kıyafet getirdiğinizden emin olun. Aksi takdirde eve bir kilo kum götürebilirsiniz.
- Yanınıza yiyecek ve su alabilirsiniz ama bunlar plajda aynı fiyata satılıyor, bu yüzden yük olmayın.
- İlk kez araç kullanırken yol dar ve virajlı olduğundan dikkatli olun. Büyük miktarda para (varsa) veya dizüstü bilgisayar tarzı pahalı eşyalar getirmeyin.
- Deniz dalgalı olduğunda kıyıya yakın durun. Mümkünse hafta içi bir gününü, vaktiniz yoksa Cumartesi’yi seçin.
Yalıköy Podima Eşsiz Özellikleri
Sahil genel olarak temiz ve güzel. Plajın toplam uzunluğu yaklaşık 2 km’dir. Sahil geniş olursa insanlar dağılır. Böylece çılgın kalabalıklarla karşılaşmazsınız.
Yalıköy Denizi de bir başka güzeldir. Karadeniz zaten çok büyük bir deniz ve kirlilik olası değil. Çok sığ diyemem ama biraz derin. Dalgalıysa suya girmek sizin açınızdan tehlikeli olabilir.
Yalıköy Yeme-İçme İhtiyaçları
Değerli okuyucularımız; sahil bakımlı ve temiz. Yeme içmede bir sıkıntı yok. Çünkü restoranlar ve büfeler var. Burada her şeyi yiyip içebilirsiniz. Bu büfelerde normal fiyatlara içecek alabilirsiniz.
Sahilde bir adet tuvalet ve duş bulunmaktadır. Çarşı sahilde olmasa da Yalıköy’ün merkezinde, araçla iki dakikalık mesafede yer alıyor.
Ayrıca Yalıköy Podima plajına giriş ücreti bulunmamaktadır. Ücretsiz bir şekilde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Yalıköy Podima Konaklama
Günlük turizm için mutlaka ihtiyaç duyulmayan otel ve restoran gibi tesisler çok az, ancak her şeyin bulunduğu çok sayıda market var. İki otel ve birkaç pansiyon var ama fiyatları gerçekten çılgınca olduğu için ne yazık ki tavsiye edemiyorum.
Kapanış
Yalıköy Podima gitmeye değer mi? Kendinizi rahat hissediyorsanız bence buraya gelmek yerine İğneada’ya gitmelisiniz ama doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız lütfen kampa gelin. Pişman olmazsınız.
Eğer daha önce bu şirin sahile geldiyseniz, yorumlarda deneyimlerini hem bize hem de ilk kez gidecek olan değerli okuyucularımıza paylaşabilirsin. Şimdiden keyifli tatiller dileriz 😊