Bolu Abant Gezilecek Yerler, Ne Yenir? Nerede?
Yazımıza başlamadan önce bu yazımızda sizlere Bolu Abant gezilecek yerler hakkında bilgi verip, Bolu Abant ziyaretinizde burada nerede yemek yiyip nerede bulunduğu hakkında bilgi vereceğiz. Bolu Abant’ı ziyaret edebileceğiniz en güzel mevsim ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir, bu mevsimlerde Bolu Abant’ı ziyaret ettiğiniz zaman sizlere görsel şölen sunacaktır.
Abant Gölü, heyelan set gölü olmasıyla birlikte Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı olan ve ortalama deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte yer almaktadır. Abant Gölü özellikle İstanbul-Ankara karayoluna çok yakın olması sebebiyle sıkça tercih edilen bir milli park olma özelliği taşır. Bu doğal güzelliklerle dolu bölgeyi keşfetmek için en az 3-4 gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz.
Her bütçeye uygun konaklama yapabileceğinizin pansiyon, otel bulunmaktadır. Bölgenin etrafında bir çok otel ve restoranlara ev sahipliği yapmaktadır. Abant Gölü ve çevresinde ziyaretçilerin konaklamasına, piknik yapmasına ve bununla birlikte hem spor hem de eğlence için çeşitli imkanlar sağlar.
Kekova’da Gezilecek Yerleri İnceleyebilirsiniz…
İçindekiler
Abant’ta Gezilecek Yerler
- Abant Gölü Milli Parkı
- Örmeci Yaylası
- Sinekli Yaylası
- Samandere Şelalesi Tabiat Parkı
- Güzeldere Şelalesi
- Akkaya Travertenleri
- Abant Doğal Yaşam Müzesi
- Yedigöller Milli Parkı
- Gölcük Tabiat Parkı
- Bolu Gölcük Tabiat Parkı
- Sünnet Gölü Tabiat Parkı
- Pürenli Yaylası
Abant Gölü Milli Parkı
Bolu ilinin Mudurnu ilçesinde yer alan Abant Gölü Milli Parkı, Abant kavşağından çıktıktan sonra 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Yol üzerinde çeşitli konsepte oteller, kahvaltı salonları var olup sizlere bir çok seçenek sunmaktadır. Abant’ın kış mevsiminde dondurucu soğuğa sahip olup, yazları ise gayet serin bir yerdir. Abant’ı ziyaret edecek olanlar buna göre giyinmelidir.
Abant Gölü Milli Park giriş ücreti araba ile 33 TL’dir, ayrıca içerisinde mangal, piknik yapabileceğiniz bir çok kamelyalar mevcuttur. Abant Gölü Milli Parkı içerisinde dilerseniz kamp yapabileceğiniz alanları mevcuttur. Dilerseniz Milli Park girişinde bisiklet kiralayabilir, faytona binerek de göl çevresini gezebilir ayrıca ata binebilirsiniz.
Örmeci Yaylası
Örmeci yaylası, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen popüler bir yerdir. Konaklama için dilerseniz kamp yapabilir dilerseniz bölgede bulunan yayla evlerinde kalabilirsiniz. Su, tuvalet bulunmaktadır yalnız restoran, market bulunmamaktadır gelirken tedarikli bir şekilde gelmenizi tavsiye ederiz. Düz bir arazi yapısına sahip olan Örmeci yaylasında yürüyüş yapabilirsiniz. Fotoğraf makinenizi mutlaka yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Sinekli Yaylası
Sinekli Yaylası, Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı bir yerdir. Bolu’ya uzaklığı ortalama 45 km’dir. Sinekli Yaylası ismini zamanında yaşanan sinek istilasından almış olup günümüzde böyle bir sorunu bulunmamaktadır. Sinekli Yaylası’nın, Yedigöller Milli Parkı’na yakın konumu sayesinde, ziyaretçiler her iki yeri de keşfetme fırsatı buluyor. Yedigöller Milli Parkı, ülkemizin en güzel milli parklarından biridir ve doğal güzellikleri ile ünlüdür.
Sinekli Yaylası’nı ziyaret edenler, hem yaylada doğanın tadını çıkarabilir hem de Yedigöller Milli Parkı’nda gezinti yapabilirler. Bu bölgede, yemyeşil ormanlar, doğal göller, tepeler ve kanyonlar gibi birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Yedigöller Milli Parkı’nın muhteşem manzarası, ziyaretçilerin unutamayacakları bir deneyim sunar.
Sinekli yaylası ortalama 100 dekarlık bir alana sahiptir. Abant gölü tabiat parkı üzerinde bulunan Sinekli yaylası Düzce’ye 33 km uzaklıkta bulunmaktadır. Belirli yerlerde telefon çekmektedir dilerseniz burada kamp yapabilirsiniz tuvalet bulunmamaktadır. Sinekli yaylası içerisinde market, restoran bulunmamaktadır.
Sinekli Yaylası gezgin yorumu; Yaylayı tamamen şans eseri bulduk ve çok beğendik. Sessiz sisli ve gerçekten sinekli. Günübirlik gittiğimiz için kamp deneyimimiz olmadı ama öncelikle bölgede semaver dahil ateş yakmak yasak. Bulunduğumuz alandan 2 kez orman görevlileri geçti. Sıcaklık öğle saatlerinde 14 dereceydi sık sık sis geçişleri olduğu için manzara çok güzeldi.
Yerleşim yerinin olduğu bölgede su ihtiyacının karşılanabileceği çeşme var ama market yok. Yayladan Samandere şelalesine giden yol çok kötü, 9 km yol 30-40 dakika sürebiliyor ve şelaleye ulaştığınızda aracınız tozdan tanınmaz hale gelebiliyor. Sel tahribatı nedeniyle şelalenin bazı bölümleri kapalı.
Samandere Şelalesi
Samandere şelalesi, Düzce ilinde bulunmaktadır. Muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Piknik alanlarında masa ve mangal yerleri bulunan alanlarda çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Samandere şelale girişi ücretli olup öğrenci 4 TL, sivil 8 TL olarak fiyatlandırılıyor.
Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı
Düzceye yolunuz düşerse Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkında ailenizle birlikte çok güzel vakit geçirebilir, piknik yapabilir dilerseniz çocuklarınızla birlikte top oynayabilirsiniz. Araç ile giriş ücreti 24 TL olup, yetişkin giriş ücreti 8 TL’dir. Günübirlik gezinizi burada değerlendirebilir, kamp yapabilir ayrıca içerisinde bulunan restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Güzeldere Şelalesini görmek için ortalama 375 basamaklı bir merdivenden aşağıya doğru indiğinizde şelale sizleri karşılayacaktır.
Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı ile ilgili kullanıcı yorumunu sizlere bırakıyorum; Düzce’de Kasım ayında üç hafta kaldım, hava kirliliği beni çok şaşırttı, hafta sonu buraya geldiğimde nefes aldığımı hissettim, daha girişte yüzünüze bir gülümseme yerleşiyor.
Gelirken seyir terası tarafından gelirseniz burada bir çay içip, manzaranın tadını çıkarın derim, yol biraz dar ancak sorun yok, seyir terasından sonra yol yapım çalışması nedeniyle yol bozuk, ancak çok rahatsız edici değil, öğrendiğime göre Kasım sonuna kadar asfalt çalışması bitiyormuş harika olur doğrusu.
Otopark gayet müsait ancak yazın hafta sonları yetmeyebilir, içeride mescit ve tuvaletler gayet temiz, tuvaletlerin girişinde abdest alabilirsiniz banklar konulmuş, otoparkın hemen altında harika bir yeşil alan var ki çocuklar yaşadı, koşsun oynasınlar, evcil hayvanlar içinde gayet güzel, bol miktarda piknik masası mevcut, belediyenin restoranında bir şeyler yiyip içebilirsiniz.
Fiyatlar gayet makul, buraya gelip de şelaleyi görmemek olmaz daha şelale için merdivenlerden inerken sonbaharın renkleri size iyi ki gelmişim dedirtiyor, manzara harika ne demek istediğimi anlamanız için görmeniz lazım, şelaleye indiğinizde keşke burada alan biraz daha geniş olsa da biraz daha vakit geçirsem diyorsunuz sonuç imkan varsa burayı mutlaka görün derim hele son baharda resmen muhteşem.
Akkaya Travertenleri
Akkaya Travertenleri, Bolu Mudurnu yolu üzerinde bulunmaktadır. Bolu merkeze 8 km mesafede bulunan travertenler aynı bölgede 3 yerde oluşmuş. En büyük oluşum sizi girişte karşılıyor. Pamukkale gibi içinde dolaşma imkanı yok. Çok dik. Görsel olarak çok güzel yürüyüş parkurları iyi düzenlenmiş. Güzel bir yürüyüş rotası sizi bekliyor.
İçeride piknik alanları ve restoran mevcut olup tesis içerisinde havuz mevcuttur ücretli bir şekilde yararlanabilirsiniz. Travertenlerin dışında bir mağara ve doğal maden suyu içebileceğiniz çeşmeler mevcut. Gitmişken sodalı Türk kahvesi içebilirsiniz. Akkaya Travertenlerine araç ile giriş 33 TL, yürüyerek kişi başı 11 TL’dir. İçeride özel bir şirketin işlettiği bir tesis mevcut. Tesisin yakınında özel bir firmanın maden suyu doldurma tesisleri var.
Abant Doğal Yaşam Müzesi
Abant Doğal Yaşam Müzesi, bitki ve hayvanların sergilendiği bir müze olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca doğada ölü olarak bulunmuş veya kaza sonucu ölmüş hayvanların sergilendiği bir kısımda bulunmaktadır. Müze girişi ücretsiz olup burayı gezmeniz 30 dakikanızı alacaktır.
Abant Doğal Yaşam Müzesi gezgin yorumu; gezdiklerimiz arasında en güzellerden diyebilirim, içerdeki doldurulmuş hayvanların tamamı bu bölgeye ait özellikle girişteki devasa ayı Türkiye de bu kadar büyük ayı mı varmış dedirtecek cinsten, giriş ücretsiz sincap, kurt, ceylan, geyik vs. çok sayıda hayvan görmek mümkündür.
Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller milli parkı, Bolu merkeze ortalama 42 km uzaklıkta yer almaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere toplam da 7 gölden oluşmaktadır. Yedigöllerin isimleri şöyledir, Seringöl, Büyükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Küçükgöl, Sazlıgöl ve İncegöl’dür. Adeta bir cenneti andıran Yedigöller içerisinde bir çok yabani hayvana ev sahipliği yapmaktadır, aynı zamanda ortalama 100’ün üzerinde kuş türünü ağırlamaktadır.
Yedigöller içerisinde 2 adet kamp kurabileceğiniz yer mevcut olup ortalama ücreti çadır başına 60 TL’dir. Milli parka giriş ücreti araba ile 33 TL, arabasız yaya girişi ise 11 TL’dir. Yedigöller bölgesinde ateş yakmak, mangal yakmak yasaktır.
Bolu Gölcük Tabiat Parkı
Bolu Gölcük tabiat parkı, Bolu şehir merkezinin güneyine 13 km uzaklıkta yer alan suni bir göldür. Göle ulaşım, Bolu şehir merkezinden kalkan halk otobüsleri ile yapılabilir. Milli Parklar tarafından koruma altına alınan Gölcük tabiat parkına ve çevresine arabanız ile girmek mümkün değildir.
Bolu Gölcük Tabiat Parkı hakkında rehber yorumu; İlk gidişimizde akşamüstü olduğu için girişte hiç beklemedik ve kolay park yeri bulduk ama ikinci gidişimiz pazar öğlen saatine denk geldiği için girişte son 500 metreyi 15 dakikada geçebildik ve park yeri sıkıntısı vardı.
Buna rağmen kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer. Sonbaharda ağaçlar yeşil-sarı-kırmızının onlarca tonuna bürünmüş, yerde yapraklar, göl berrak, gün batımı şairane, mükemmel bir manzara. Özellikle fotoğrafçılıkla ilgisi olanlar tüm günü orada geçirebilir. Mangal ve piknik için kendi alanları var ama siz de sandalyenizi alıp istediğiniz yere kurulabilirsiniz.
Bolu Gölcük Tabiat Parkı hakkında rehber yorumu; Bolu’da Abant Gölü ve Yedigöllerden sonra ziyaret edilmesi gereken güzel bir mekan. Yüksekte bulunan orman içinde temiz havasıyla sevdiklerinizle birlikte güzel bir vakit geçirebilirsiniz. Yürüş yolları, Bisiklet ve akülü araç mevcut. Tesise giriş ücreti 33 TL. Göl çevresinde piknik yapma yerleri mevcut.
İsterseniz tesis içindeki kafede yemek yiyip kahvenizi manzara eşliğinde yudumlayabilirsiniz. Araçla kolayca ulaşabilirsiniz ve yolları güzel. Gölcük’e çıkarken sağ tarafta macera Parkı mevcut buraya da uğrayıp eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Bolu turu yapacaksanız listenize Gölcüğü eklemeyi unutmayın. İyi eğlenceler şimdiden.
Sünnet Gölü Tabiat Parkı
Deprem sonucunda oluşan Sünnet Gölü Tabiat Parkında yapay bir ada bulunmaktadır. Burada çocuklar için oyun alanları gölün etrafında ise piknik yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Sünnet Gölü Tabiat Parkının muhteşem doğasında yürüyüşler yapabilir aynı zamanda alabalık tesislerinde yemek yiyebilirsiniz.
Sünnet Gölü Tabiat Parkı hakkında rehber yorumu; Göl harika Göynükten sarota dönüş yolunda uğradık yolu gayet düzgün ve kısa bir yol giderek ulaşılabiliyor. Yol ayrımından sonra 5-6dk sürdü. Yolu düzgün ama heyelan bölgesinde olduğundan yola taşlar dökülebilir biz geçerken temizdi ufak tefek dökülmeler vardı. Ancak biz güzel havada gittik yakın zamanda yağış olmamıştı. yine de temkinli gitmekte fayda var. Girişte ücret alınmıyor. Gölde balık tutmak yasak. Göl heyelan set gölü olduğundan dolayı göle girmekte yasak.
Göl kenarı bir işletme var işletmeye uğramadık ama yanından göl kenarına indik piknik yapılabilen alan mevcut masalar var. Göl bir harika balık tutmak yasak olduğundan renk renk boy boy balıkları kıyıda otururken bile görebiliyorsunuz. Kurbağalar, kelebekler çok çok güzel bir yer. Tertemiz mis gibi ama bu yorumu okuyup gidecek olanlardan Rica ediyorum LÜTFEN ÇÖPÜNÜ DOĞAYA ATMA COCUKLARİNA SAHİP ÇIK VE TEMİZ BIRAK. BAŞKASININ ATTIĞI BİR ÇÖP GÖRÜRSEN YİNEDE AL BU DOĞA HEPİMİZİN PİS BIRAKMA.
Pürenli Yaylası
Pürenli Yaylası, ortalama 1500 metre yükseklikte yer almaktadır. Düzce’ye 28 km, Bolu’ya ise 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Düzenli olarak burada yayla şenlikleri düzenlenmekte ve kamp alanları mevcuttur.
Yayla turizmi için yapılmış konaklama tesisleri ve restoranlar mevcut olduğu için, burada konaklamak ve tüm gün aktiviteler yapmak mümkün. Yaylanın doğal güzellikleri arasında ormanlar, çayırlar ve dağlar bulunur. Pürenli Yaylasına ulaşmak için sarp yolları tırmanmak gerekiyor ama bu yolculuk size doğanın sunduğu eşsiz manzaraları görmenizi sağlıyor. Yol boyunca yemyeşil ormanlar, çiçekler, tepeler ve kanyonlar gibi doğal güzellikler sizi karşılıyor.
Abant Gölü Otelleri
Bolu’yu ziyaret edecek aile ve turistler için Abant Gölü ve çevresine yakın birçok sayıda otel ve konaklama alanı mevcuttur. Büyük Abant Oteli, Doğa Köşkü Abant Bungalov Evleri, Abant Villa Otel, Abant Lotus Otel gibi birçok farklı otel seçeneğinden yararlanarak erken rezervasyon ile gayet uygun fiyatlarda keyifli bir konaklama yaşayabilirsiniz.
Abant’ta nerede kalınır?
Abant milli park içerisinde ve çevresinde 5 yıldızlı oteller, bungalovlar ve pansiyonlar bulunmaktadır.
- Büyük Abant Oteli
- Abant Köşk Otel
- Abant Palace Otel
- Abant Göl Evleri
- Abant Masal Evleri
- Borvo Thermal Resort & Spa
- Abant Aden Boutique Hotel & Spa
- Abant Korudam Konak Pansiyon
- VONRESORT Abant
- Abant Bungalov Evleri
Abant Nerede? Abant’a Nasıl Gidilir?
Abant, Türkiye’nin Bolu ilinde yer alan bir göl ve çevresindeki bölgeye verilen isimdir. Abant Gölü, Bolu’nun merkez ilçesi olan Mudurnu ilçesi sınırlarında yer alır. İstanbul-Abant arası 280 km’dir yaklaşık 4 saat sürmektedir.
Abant Gölü Giriş Ücreti
Abant Gölü’ne araçsız giriş 11 TL, otomobil ile giriş 33 TL olarak belirlenmiştir. Çadırda kalacak 4 kişi için kiralama yeri ise sadece 60 TL olarak belirlenmiştir. Diğer ücret tarifeleri ise 2022 yılı için;
- Kişi başı Abant Gölü’ne giriş ücreti: 11TL
- Kişi başı Abant Gölü’ne indirimli giriş ücreti: 5.50TL
- Bisikletli giriş: 11TL
- Motor ya da ATV gibi araçlar için: 22TL
- Minibüs için giriş ücreti: 99TL
- Otomobil ile giriş için: 33TL
- Otobüs ile giriş ücreti: 330TL
- Dört kişilik çadır yeri günlük: 60TL olarak belirlenmiştir.
Büyük şehirlerden uzaklaşıp, 2-3 günlük bir kafa dinleme planı yapıyorsanız Abant Gölü’nün sizin için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Şehrin gürültüsünden uzak, sakin, sessiz, huzur dolu ve aynı zamanda doğayla iç içe bir tatil için en iyi tercihlerden biri olan Abant Gölü her gün yeni ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.
Abant’ta Ne Yenir?
Abant, lezzetli ve geleneksel Türk yemekleriyle meşhurdur. Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden birçoğunu burada bulabilirsiniz. Abant’ta mutlaka denemenizi tavsiye edeceğimiz lezzetler şunlardır; benekli alabalık, kartalkaya kebabı, mengen pilavı, çantıklı pide, abant kebabı, mengen kuzu güveç, kaldırık dolması, kabaklı gözleme, kuzugöbeği mantarı dolması, kanlıca mantarı, inebolu etli ekmeği ve bolubeyi tatlısıdır.
- Bolu mantısı, Abant’ın yöresel bir lezzetti olup burada bulabilirsiniz. Küçük mantıların içerisine kıyma ve soğan doldurulur sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı sosu dökülür.
- İçerisinde peynir bulunan Kuymak da popüler bir yemektir. Mısır unu, tereyağı ve lor peyniri ile hazırlanır.
- Abant’ta, geleneksel olarak mercimek, tarhana, kesme, yayla ve mantar çorbası gibi birçok çeşit çorba bulabilirsiniz.
- Abant Gölü’nde balıkçılık önemli bir gelir kaynağıdır. Gölde bol miktarda sazan, turna ve yayın balığı bulunur. Bu nedenle, Abant’ta taze balıkları denemenizi öneririm.
- Abant’ta geleneksel olarak sütlaç, irmik helvası, baklava ve lokum gibi tatlıları da deneyebilirsiniz.
- Abant’ın en çok bilinen yemekleri arasında mengen pilavı, yayla çorbası, yoğurtlu gözleme, sebzeli etli yemekler, Abant kebabı ve hamur işleri yer almaktadır.
Abant Gölü’nde Yüzülür Mü?
Abant Gölü tertemiz havası ve ferah suyuyla gelen ziyaretçilerini mis gibi bir havayla karşılıyor. Çevresinde yaşayan keklik, tavşan, yaban güvercini gibi birçok hayvana da ev sahipliği yapıyor.
Gölün güzelliği ve tertemiz havası gelen ziyaretçilerin zaman zaman burada yüzmek istemesine sebep olsa da, görevlilerden uyarı geliyor ve Abant Gölü’nde yüzmenin yasak olduğu ziyaretçilere bildiriliyor.
Bolu Abant’ta Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?
Bolu Abant’ta yapılacak aktiviteleri sizler için sıraladık.
- ATV safari turu etkinliğine katılım sağlayabilirsiniz.
- Atlı gezi turlarına katılabilirsiniz.
- Bisiklet kiralamayıp park içerisinde gezebilirsiniz.
- Abant tabiat müzesini gezebilirsiniz.
- Abant köy pazarında alışveriş yapabilirsiniz.
- Çepni yaylasına giderek yamaç paraşütü yapabilirsiniz.
- Abant tabiat parkında piknik yapabilirsiniz.