Antalya’nın En Güzel Plajları
Antalya Plajları sığ denizi, ince kumsallı sahip bandı ve gelişmiş olanakları sahip olması ile bilinir. Antalya bu yönüyle ün yapmış, yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğrayan nadide tatil yerleri arasında yer alır. Antalya’nın turizm cazibe merkezi haline gelmesinde, bulunduğu coğrafi konumdan doyalı iklim olanakları da büyük katkı sağlar. Antalya Mayıs ayı başlarından, Kasım ayı başlarına kadar denize girme olanağı sunar.
Ülkemizin en fazla dikkat çeken alanlarından biriside Antalya Plajlarıdır, özellikle Kaputaş Plajının adını sık sık duyabilirsiniz. Antalya’da denize Nisan ayının ortasından Ekim ayının sonuna kadar girebilirsiniz. Dağ, çam ormanları ve denizi ile dikkat çeken bir çok plajı bulunmaktadır.
Antalya Plajları gelişmiş olanakları, ince kumlu sahil bandı ve yüzmeye elverişli denizi ile mavi bayraklıdır. Dünyanın birçok noktasından Antalya’ya direk uçuşlar gerçekleştirilir. Bu sayede kolay erişilebilir olması, özellikle tatil sezonlarında Antalya’da yer alan plajların yoğunluğunu arttırır.
Dalyan Gezi Rehberi’ni inceleyebilirsiniz…
İçindekiler
- 1 Antalya’da Kesinlikle Gitmeniz Gereken Plajlar
- 1.1 Mermerli Plajı
- 1.2 Örnekköy Sahili
- 1.3 Lara Plajı
- 1.4 İnciraltı Plajı
- 1.5 Konyaaltı Halk Plajı
- 1.6 Olimpos Plajı
- 1.7 Adrasan Plajı
- 1.8 Papaz İskelesi
- 1.9 Korsan Koyu
- 1.10 Kleopatra Plajı
- 1.11 Damlataş Plajı
- 1.12 İncekum Belediyesi Halk Plajı
- 1.13 Phaselis Antik Kenti
- 1.14 Kiriş Koyu
- 1.15 Alacasu Cennet Koyu
- 1.16 Maden Koyu
- 1.17 Evrenseki Halk Plajı
- 1.18 Kekova
- 2 Sık Sorulan Sorular
Antalya’da Kesinlikle Gitmeniz Gereken Plajlar
Antalya’ya gittiğiniz zaman mutlaka uğramanız gereken plajları sizler için listeledik.
Mermerli Plajı
Mermerli Plajı, mavi bayraklı Antalya Plajları arasında yer alır. Kaleiçi Limanı yakınında bulunan falezin arka kısmında konumlanmıştır. Bir zamanlar Kadınlar Plajı olarak nitelendirilen Mermerli Plajı, belgeye yapılan seyir terası ile bu uygulamaya son verilmiştir. Şehir merkezine yakın konumda olması nedeniyle yoğun ilgi gören plajda, şezlong, şemsiye gibi olanaklara sahiptir.
Mermerli plajı ile sıkça sorulan sorular;
-Mermerli Plajı ücretli mi? Mermerli plajına giriş ücreti ne kadar?
Mermerli plajı ücretlidir, giriş ücreti ise 20 TL’dir.
-Mermerli Plajı temiz mi?
Mermerli plajı oldukça temiz ve girilebilir durumdadır zaten mavi bayraklı plaj listesinde yer almaktadır.
-Mermerli Plajı nerede?
Mermerli Plajı, Antalya’nın en ünlü ve tarihi bölgesi olan Kaleiçi’nde yer almaktadır.
Mermerli Plajı Rehber Yorumu;
Şezlonglar kişi başı 70tl.Duşlar,kabinler ve şemsiye de içinde. Plajın kendi restoranı da var. İçeri girmedik ama deniz taşlı sanırım. Su çok berrak duruyordu. Kaleiçi sokakları çok güzel kesinlikle gezmelisiniz. Yivli minare ve Hadrian kapısına da uğrayın. Sokağın içinde bir sürü hediye mağazaları var. Şapka fiyatı sormuştuk 200tl dediler genel olarak turistlere göre belirliyorlar ve yüksek fiyatlı sokak. Arabanızı belediyenin katlı otoparkına park edebilirsiniz. Bir saat 10tl.Biz iki saatten biraz fazla durduk 22tl ödedik. Gelmeye değer bir yer
Örnekköy Sahili
Antalya şehir merkezine yakın konumda bulunan Örnekköy Sahili, Lara bölgesinde oluşturulan yazlıkların olduğu bölgede yer alır. İnce kumludur ve sığ denize vardır. Fazla gelişmiş olanaklara sahip olmadığı için, fazla yoğunlu görülmez. Çoğunlukla yazlıklarda konaklayan sakinler tarafından kullanılır.
Lara Plajı
Lara Plajı, Antalya merkez plajları arasında yer alır. Antalya Plajları arasında en fazla ilgi gören Lara Halk Plajı, birçok olanakları yanında, çadır kampı olanaklarına da imkan verir. Plaj suyunun sıcak olması, deniz yüzeyinin ve sahil şeridinin ince kumlarla kaplı olması, ziyaretçilerin yoğun ilgi duymasına neden olur. Aynı zamanda güvenli yüzme alanının geniş olması nedeniyle, çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Lara Halk Plajı mavi bayraklıdır.
Lara Plajı Rehber Yorumu;
Falezlerin başlangıcında ve bitişinde mükemmel iki plaj; biri dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı diğeri ünü olmayan Lara Plajı. Bence gerektiği kadar önem verilmeyen bir plaj.
Plaj kum olmakla birlikte hafta sonları çok kalabalık. Dilediğini şekilde ister şezlong kiralarsınız (20 tl idi en son) ya da havlunuzu koyup güneşlenirsiniz. Merkezden uzak oluşu belli insanları filtrelemesi çok güzel. Arka plan da mangal alanları mevcut maalesef ama çokta yakın sayılmaz. Otopark, soyunma kabini ve wc mevcut.
İnciraltı Plajı
Tatilcilerin ve yerli halkın kafa dinlediği, aynı zamanda falezlerden denize girebildikleri İnciraltı Plajı, Antalya Plajları arasında sakin ortamı ile dikkati çeker. Mavi bayraklı plaj olanakları bölgede yer alan belediye tesislerinin imkanları ile sınırlıdır.
İnciraltı Plajı Rehber Yorumu;
(2022 Ağustos sonu bir pazar günü geldik)
Kayalıklı bir falez altında görece küçük bir alanda SEVENİ İÇİN müthiş bir yer. Derin ve biraz dalgalı. Fiyatlar uygun: Şezlong 20 ₺, tuborg kutu bira 42 ₺, Türk kahvesi 15 ₺.
Keyif düşkünü olmayan gerçek deniz severler için bonus tavsiye:
Şezlong kiralamayın, yukarıda parkta banklar ve çim alan var, orada gölgede serin serin takılıp denize aşağıya inebilirsiniz 🙂
Konyaaltı Halk Plajı
İnce kumlu, yer yer taşlı sahil bandına ve deniz tabanına sahip olan Konyaaltı Halk Plajı, Antalya Plajları arasında, en uzun sahil bandına sahip olma özelliğini elinde bulundurur. Plaj, irili ufaklı 5 plajdan oluşmaktadır. Antalya Konyaaltı Plajları mavi bayraklı bayraklıdır. Plaj dahilinde ihtiyaç duyulabilecek tüm imkanlara sahiptir.
Olimpos Plajı
Antalya şehir merkezine 1,5 saat mesafede yer alan Olimpos Plajı, Antalya Plajları arasında en soğuk deniz suyuna sahip olma özelliğini taşır. Sahil bandı ve deniz dibi taşlıdır. Olimpos Dağı eteklerinde bulunan plaj, Çıralı mevkinde, Olimpos Antik Kenti içerisinde yer alır. Plaj aynı zamanda caretta carettaların da yumurtama yerleri arasında yer alır.
Gerek antik kendin varlığı, gerekse üreme alanı olması sebebiyle, sahilde bandı imara kapalı durumdadır. Plaj yerleşim yerlerine 10 dakika yürüme mesafesindedir. Ziyaretçiler Olimpos Plajına, antik kent giriş noktasından ücretli giriş yaparak, plaja ulaşmak zorundadır. Şemsiye ve şezlong gibi imkanları bulunmaz.
Olimpos Plajı Rehber Yorumu;
Çıralı, Olimpos, Adrasan sıralanır. Antalya Kemer sonrasındaki büyük otellerin olmadığı küçük pansiyon ya da ağaç ev tarzları konaklama yapabileceğiniz beldeler.
Olimpos un elbette tarihsel bir yönü yönü var, Roma döneminden kalma bir hikayesi var, Zeus Hera ve büyün diğer Yunan tanrılarının merkezi….
Olimpos dört tarafı dağlarla çevrili içerisinde Yazır isimli köyü de kapsayan bir konumda.
Deniz ise amaç buraya gelmeyin.
Dağların arasından ara yoldan aracınız ile 4 km ilerledikten sonra park edip, Turizm Bakanlığı denetim ve kontrolleri kapısından müze kart ile geçmeli, sonrasında sağlı sollu Olimpos kentine gelmiş olursunuz. Denize kadar yürürsünüz en son kaya mezarlar solunuzda kalır, Delikli taştan geçerek denize ulaşmış olursunuz..Deniz için her gün bu sistemi kullanırsınız zorunlu..
Öğlen ve akşam için çeşitli yeme içme yerleri bol..
Çadır campingler bol. Ağaç ev tarzı çok yer var.
Adrasan 6/7 km,Çıralı sahilden yürünebiliyor.Oradan da Olimpos denize gelen sayısı çok.Olimpos sahilde ec bulunmaz,duş yoktur.Giyinme kabini ağaç altı ve ya şezlong asla yoktur.Bir kaç çapulcu el altından şemsiye kiralar genelde yabancı turist avlıyorlar….Adı da hizmet oluyor..
Ben çok beğenmedim.Deniz öncelikli insanlar da beğenmeyebilir,,,Evet doğa ve orman isteyenlere yer çok fazla zaten yine de siz bilirsiniz….
Adrasan Plajı
Antalya’nın Çıralı Beldesine 20-25 dakika mesafede bulunan Adrasan Plajı, Antalya kum plajları arasında yer alır. Plajın deniz tabanı ve sahil bandı tamamen ince kumlarla kaplıdır. Antalya şehir merkezinden uzakta olmasına rağmen, gelişmiş imkanları nedeniyle yoğun ilgi görür.
Sahil bandında, oteller, cafeler, restoranlar ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Plaj imkanlarından faydalanan ziyaretçiler aynı zamanda, Sazak ve Korsan Koyu, Suluada tekne turlarına katılarak hoşça vakit geçirebilirler.
Adrasan Plajı Rehber Yorumu;
Eski bir korsan koyu Denizi harika içi dışı kum çocuklara uygun derinlik en güzeli Konyaaltı plajı gibi ısıran balıklar yok ve geneli tc vatandaşı araç park sıkıntısı yok ücretli otomobil 25 tl ve tekne turu Suluada’ya var.
Papaz İskelesi
Papaz koyu dahilinde bulunan Papaz İskelesi, Antalya’nın Kumluca bölgesinde yer alır. Plaj olanakları kısıtlı olan bölge, yeşil bitki örtüsü ile kaplı sahip bandına sahiptir. Bu durum kamp yapılmasına olanak verir. Sakinliği ve huzurlu ortamları sevenler tarafından tercih edilebilir.
Papaz İskelesi Rehber Yorumu;
Kamp için harika ötesi bir yer. Deniz kenarında kampa ve ateş yakmaya izin verilmiyor ama diğer kısımlarda izin var. Yemek yerken arılar biraz rahatsız etse de muhteşem bir yerdi. Denizi çarşaf gibiydi. sabahın ilk ışıklarında girmiştik ve ılık, harika bir suyu vardı, kimsecikler yoktu.
2 tane duş alma yeri var ve mescid bile vardı karşıda. Arabayla 5 km ileride ise marker tarzı şeyler vardı. İster ailenizle ister kendiniz gidip, çadır kurup yada piknik yapıp hem de yüzebileceğiniz çok güzel bir yer. Öneriyorum gitmenizi
Korsan Koyu
İri kayalar ve küçük tepelerle izole edilmiş konumda bulunan Korsan Koyu, Antalya’nın bakir koyları arasında yer alır. Sahil bandı yeşil bitki örtüsü ile ağaçlık alanlarla çevrilidir. Korsan Koyu’na gelecek ziyaretçiler, hususi araçlarını kullanmak durumundadır.
Deniz tabanı ve sahil bandı taşlık bölümlerden oluşur. Bu nedenle şnorkel ile dalış imkanı verir. Beniz oldukça tuzludur. Kamp yapmak isteyen ziyaretçiler tarafından tercih edilen noktalar arasında yer alır. Bölgede ziyaretçilerin faydalanabileceği herhangi bir tesis bulunmaz.
Kleopatra Plajı
Alanya’da bulunan Kleopatra Plajı ortalama iki kilometre uzunluğu, eşsiz güzellikte kumsal alanları ve sığ denizi ile, Antalya Plajları arasında önemli bir üne sahiptir. Kleopatra Plajı, mavi bayraklı plaj listesinde yer almaktadır. Plajın kumlarının Mısır Kraliçesi Kleopatra tarafından Mısır’dan getirildiği bilinmektedir.
Kleopatra Plajı Rehber Yorumu;
Gün batımı mükemmel olur. Gündüzleri deniz harika. İlk girişlerde kayalıklar mevcuttur tabi her bölgede değil sonuçta 2 km yi aşan kumsal sonuçta. Denizi Bol dalgalı olur ve aniden derinleşir. İşletmeler mevcut sahilde. Şezlong ücretli. Ama halka da açık sandalye çadır atın yüzün. Kale dibi tarafları Damlataş mevki olarak geçiyor. O Bölgelerden suya girip kale diplerinden açıklara gözlükle dalmanızı tavsiye ederim.
Damlataş Plajı
Kleopatra Plajının devamında bulunan Damlataş Plajı, ünlü Damlataş Mağarası’nın deniz konumumda bulunur. Mavi bayraklı plaj özelliği bulunan Damlataş Plajın şezlong ve şemsiye olanaklarına sahiptir. Ayrıca plaj girişlerinden ücret alınmaz.
Damlataş Plajı Rehber Yorumu;
Çok sevdiğim bir yer gece farklı gündüz farklı bir manzaraya sahip her ne kadar özel işletmeler mevcut olsa da bireysel olarak denize girebilirsiniz temiz ve güzel bir sahildir. Kleopatra plajı olarak ün yapmıştır. Etrafında kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Gece kahvenizi alıp eşsiz manzara ve denize karşı içmek eşsiz bir deneyim yaşatır, mutlaka deneyin.
İncekum Belediyesi Halk Plajı
Tatilciler tarafından tercih edilen Antalya Halk Plajları arasında yer alan İncekum Belediyesi Halk Plajı ince kumlu, yeşil ormanlık alanla çevril bir bölgede yer alır. Kamp olanakları da sunan plaj, denizinin sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir.
Phaselis Antik Kenti
Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alan Phaselis Antik Kenti Plajı irili ufaklı üç koydan oluşur. Plajın olanakları duş, tuvalet, şezlong, şemsiye ve günlük ihtiyaçları karşılayabilecek küçük bir büfe ile sınırlıdır.
Phaselis Antik Kenti Rehber Yorumu;
Ören yeri kısmından giriş yaptık, bu nedenle Müze kartınızı önden temin ederseniz daha iyi olur. Ya da kapıda kimliklerini vererek giriş yapıyorsunuz görevliler sizin için geri dönüşe dek çıkartıyorlar. Normalde giriş kişi başı 90 TL , Müze kart 60 tl, öğrenci 40 tl. Araba girişi çok yoğun olduğundan epeyce sıra oluyor.
Tarih, orman ve deniz bir arada, çok güzel bir yer.
Tercihe göre birkaç bölümden denize girebiliyorsunuz. Kalıntılar denizin içine doğru devam ediyor, yüzerken görebiliyorsunuz. Sahil taşlık olduğundan deniz ayakkabısı öneririm, ama kısa mesafede derinleşiyor.
Biz çok beğendik ve 2 gün üst üste gittik. Müze kart olduğu için 2. gidişimizde ücret ödemedik. 🙂 Antalya tarafına yolunuz düşerse mutlaka görülmeye değer. Ne yazık ki çok fazla fotoğraf çekmeye zaman ayırmadım.
Kiriş Koyu
Antalya sınırları içerisinde yer alan Kiriş Koyu, dalgalara karşı korunaklı bir konumda yer alır. Sahil bandı ve deniz tabanı taşlık alanlardan oluşur. Bu nedenle tüplü dalışlara imkan verir. Berrak denizi sayesinde su altı canlılığını yakından görmeye ve mağara oluşumlarını izleme olanağı verir.
Alacasu Cennet Koyu
Antalya’nın Beydağları Milli Parkı içerisinde bulunan Alacasu Cennet Koyu, Antalya Plajları arasında yer alan en bakir koylar arasında yer alır. Koy yakınında herhangi bir yerleşim yeri ve işletme bulunmaz.
Maden Koyu
Atbükü Koyu olarak da bilinen Maden Koyu, ince çakıllı sahil bandına ve berrak denize sahiptir. Maden koyu, Olimpos Antik Kenti’ne iki saat yürüme mesafesindedir. Kızıl çam ormanları ile kaplı sahil bandı, kamp olanaklarına imkan verir.
Evrenseki Halk Plajı
Evrenseki Halk Plajı, Antalya Side Plajları arasında en fazla rağbet gören halk plajıdır. Side Antik Kenti yakınlarında bulunan plaj, tuvalet, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye gibi birçok ihtiyaçlara cevap verir. Denizi biraz dalgalı olmasına rağmen, deniz tabanı ve sahil bandı ince kumlarla kaplıdır.
Evrenseki Halk Plajı Rehber Yorumu;
Evrenseki halk plajı cok güzel. Şezlong 10 TL.Ağustos 2022 fiyati. Pazar yeri gibi ustu komple kapalı. Yani gölgedesiniz. Park yeri otellerin aralarindaki sokaklar. Sorunsuz. Arabayı park ettiğiniz yerde alışveriş yapıp yiyecek içecek plajda tüketebilirsiniz. Deniz hemen derinlesmiyor. Plaj ince kum. Deniz de aynı. Tavsiye ederim.
Kekova
Antalya’nın beldesine bağlı Kekova, Antik çağlara ait birçok batığın ve kalıntıyı barındırır. Deniz suyunun berrak olması, dalış imkanlarına olanak verir. Yüzme için olanak bulunmasa da, tekne turlarının uğrak noktaları arasında yer alır.
Kekova Rehber Yorumu;
Kekova tekne turuna mutlaka katılın ve bu güzel adayı mutlaka görün. Antik kent kalıntıları da barındıran adayı bi içinize çekin. Tarihini yaşayın. Ve o güzel denizin ve o güzel adanın bol bol fotoğraflarını çekin. Rehberin anlattıklarına kulak kabartarak elbette.
Sık Sorulan Sorular
Antalya’nın en güzel plajı hangisi?
Antalya’nın en güzel plajı, eşsiz güzellikte kumsalı, plaj olanakları ve sığ suları ile Kleopatra Plajı’dır.
Antalya’nın en güzel denizi nerede?
Eşsiz güzellikte manzarası ve berrak denizi ile Antalya’nın en güzel denizi Kaputaj Plajı’nın bulunduğu bölgede yer alır. Deniz burada turkuaz rengindedir.
Antalya’da en temiz deniz nerede?
Antalya’da yer alan Suluada Plajı turkuaz renginde denizi ile en temiz denize sahiptir.
Sonuç
Antalya ve sahil bandında buluna ilçelerinde turizm olanakları oldukça gelişmiştir. Antalya’da birçok noktadan denize girme olanağı bulunur. Eşsiz güzellikte kumsalları, berrak denizi ve iklim koşulları turistler için birçok olanaklar sunar. Turizme bağlı olarak eğlence sektörü ve konaklama imkanları da gelişmiştir.
Antalya’da her bütçeye uygun tatil imkanı bulunur. Bu durum turist yoğunluğuna neden olur. Özellikle yaz aylarında birçok turizm tesisi % 100 varan doluluk oranına ulaşır. Antalya yaz sezonunda olduğu gibi, kış sezonunda da yoğun ilgi görür. Birçok turizm tesisi konseptlerini bu yönde oluştururlar.